Santa Susanna viu el primer festival de ciclisme

El passat cap de setmana del 17 i 18 d’abril, a Santa Susanna vam celebrar la primera edició del Santa Susanna Bike Festival, amb la participació de ciclistes aficionats i amb la presència de primeres figures mundials.

Durant aquells dies, Santa Susanna, es va convertir per unes hores en la capital del ciclisme escollint les proves internacionals més potents, però també la descoberta en bicicleta d’un espai tranquil i acollidor.

Al matí de dissabte es va celebrar l’eBike Day, una jornada on els ciclistes van descobrir els corriols de la nostra vila en un prova en bicicleta de muntanya elèctricaUna proposta d’activitat no competitiva amb bicicleta de muntanya (elèctrica o convencional), que posava en valor el patrimoni, la natura i la gastronomia del poble. I a més, amb la Copa Catalunya Infantil, els nens i nenes van poder competir i córrer en Mountain Bike, en uns recorreguts adaptats a les diferents categories.

Alhora i també durant aquell cap de setmana, Santa Susanna va ser la capital del ciclisme BTT, amb la presència de primeres figures mundials.

El ciclista francès de l’equip Massi, Thomas Griot, va ser el guanyador de la Copa Catalana BTT International Biking Point. Tots els mitjans de comunicació especialitzats i generalistes que van cobrir la competició, van destacar l’organització i el circuït tan característics de Santa Susanna, ja que el circuit combinava, a parts iguals, duresa i bellesa.

Per darrera de Griot van entrar el campió d’Espanya, David Valera, i el ciclista francès, Joshua Dubau.

També aquell mateix dissabte, la campiona del món sub 23, Leona Lecomte, es va proclamar guanyadora de la continental Super Cap Massi de Santa Susanna. El podi d’aquesta competició femenina el van completar la Julie Bresset i  la campiona d’Estònia, Janila Loiv.

Durant aquell cap de setmana, també es van disputar la Copa Catalunya Infantil en les categories de prebenjamí, benjamí, principiant, aleví i infantil.

Santa Susanna, com a destinació de turisme esportiu, reafirma amb actes com aquest, el seu compromís ferm amb l’esport, amb l’organització de proves esportives dirigides a esportistes d’elit, esportistes professionals, esportistes amateurs i turistes.

Aquests tipus d’esdeveniments, requereixen l’esforç i coordinació, de diversos sectors del nostre poble, com són els del comerç i l’hostaleria, que han treballat i treballen incansablement per tal d’adaptar els seus serveis  a les necessitats dels participants d’aquestes competicions.

Un exemple clar d’això, són els allotjament del nostre poble, que estan adaptats per practicar esport, ja que molts d’ells disposen de gimnasos, serveis de massatges, espais per deixar la bicicleta i rentar-la i àpats especials.

Sens dubte, vam viure un cap de setmana esportiu molt emocionant.